Zij Aan Zij: "Je bent mijn moeder niet"

“Ik let de laatste tijd goed op mijn gezondheid. Altijd wel, maar nu we allemaal zo kwetsbaar zijn door covid-19 besteed ik er extra aandacht aan dat ik goed eet, slaap en beweeg. Mijn vriendin heeft er minder aandacht voor. Op zich best natuurlijk, ieder z’n ding, behalve dan dat ik me een beetje zorgen maak. Het lijkt wel alsof zij naar de andere kant doorschiet. Er gaat elke avond een fles wijn doorheen (ik drink een half glaasje, zij de rest), ze eet chips bij het leven, zou het liefst elke avond een kant-en-klaar-maaltijd in de magnetron gooien (dus ik kook tegenwoordig) en ze hangt de hele dag op de bank. Ze werkt nog parttime maar dat is via de computer, en de rest van de tijd staat Netflix aan. Ik denk dat ze depressief is, of aan het worden. Ik ben al een paar keer begonnen over dat ik me zorgen maak, maar dan wordt ze kwaad en zegt ze dat ik me aanstel: ‘Bemoei je met jezelf, je bent mijn moeder niet!’ Maar het begint aan me te knagen en ook aan onze relatie. Ik wil dat het goed met haar gaat en ik ben inderdaad haar moeder niet, maar ik vind dit geen manier van leven zo. Moet ik geduld hebben, en zou het na corona allemaal weer beter gaan?” - anoniem


Het antwoord op deze vraag vind je in het ledendomein van Zij Aan Zij! In mijn relatierubriek ‘Roos weet raad’ kijk ik met je mee en beantwoord ik jouw vraag. Geen onderwerp is me te gek; van leeftijdsverschillen tot BDSM, van hechtingsproblemen tot alledaags gekibbel, van consentkwesties tot open relaties, alles wat te maken heeft met relaties kun je bij me kwijt. Wil jij jouw kwestie aan me voorleggen? Log dan in bij Zij Aan Zij en mail me!