Zij Aan Zij: "Mijn ziekte schrikt af"

‘Ik heb dan geen corona, maar ben wel ziek. Ik heb een auto-immuun ziekte, die zich in verschillende gedaantes laat zien. Soms gaat het een tijdje heel goed, maar ik kan ook wekenlang in bed liggen. Dat is dat vooral omdat ik geen energie heb, want pijn heb ik eigenlijk altijd maar daar kan ik mee omgaan. Maar goed, mijn ziekte is dus mijn handicap, het bepaalt een groot deel van m’n leven, en wat ik wel en niet kan doen. Ik heb niet veel vrienden, ga eigenlijk nooit uit en mijn sociale leven is vooral online. Ik game veel en heb daar veel plezier in. Ik ben op zich niet ongelukkig, maar ik zou wel weer eens een vriendin willen. Ik weet alleen niet hoe ik moet vertellen dat ik ziek ben. Als iemand me al leuk vindt nadat we elkaar bijvoorbeeld via internet leren kennen, wil ik haar niet wegjagen met mijn ziekte. Maar ja, niet vertellen hou ik ook niet zo lang vol als we elkaar in het echt leren kennen en er over liegen wil ik niet.

Ik denk vaak dat ik gewoon geen relatiemateriaal ben, maar daar word ik wel verdrietig van. Ik kan heel stoer denken dat iemand me moet nemen zoals ik ben, maar zo werkt het gewoon niet. Ik ben diegene nog niet tegen gekomen. Ziekte schrikt af, zeker als je iemand net ontmoet. Dat snap ik ook. Misschien zit een relatie er voor mij gewoon niet in en moet ik dat accepteren. Heb jij advies? Oja ik ben 33 jaar en tien jaar geleden had ik voor het eerst en het laatst een vriendin. Dat ging ook uit omdat ze niet met mijn ziekte kon en wilde omgaan. Groetjes van T.’


Mijn antwoord op deze vraag vind je in het ledendomein van Zij Aan Zij! In mijn relatierubriek ‘Roos weet raad’ kijk ik met je mee en beantwoord ik jouw vraag. Geen onderwerp is me te gek; van leeftijdsverschillen tot BDSM, van hechtingsproblemen tot alledaags gekibbel, van consentkwesties tot open relaties, alles wat te maken heeft met relaties kun je bij me kwijt. Wil jij jouw kwestie aan me voorleggen? Log dan in bij Zij Aan Zij en mail me!