Zij Aan Zij: "Ik kan haar niet loslaten"

“Half november heb ik de vrouw van mijn dromen ontmoet. Vanaf het begin wist ik dat ze nog niet toe was aan een nieuwe relatie. Omdat haar andere relatie net pas was afgelopen en ze de dingen op een rijtje moest krijgen. Tijdens onze dates heb ik aangegeven niets te willen overhaasten en haar de tijd wil geven die ze nodig heeft. Dat ik op haar wacht, tot ze er klaar voor is. Vanaf het begin was de klik tussen ons geweldig! We vonden elkaar allebei erg leuk. Zoiets had ik nog nooit gevoeld. Ook niet bij mijn eerdere vriendinnetjes. Van allebei de kanten uit voelde het echt heel goed. Maar omdat ze nog niet toe was aan een relatie ging het mis tussen ons. Ik kwam te dicht bij haar gevoel en dat kon ze nog niet aan. We hebben afgesproken elkaar voorlopig even niet te zien.

We appen af en toe. Dat vind ik heel fijn. Laatst gaf ze aan dat ze heeft losgelaten wat er tussen ons is gebeurd. Ik kan het niet loslaten omdat het de vrouw van mijn dromen is. Wat moet ik nu doen? Ik wil haar niets op dringen omdat ze er niet klaar voor is. Maar ik wil haar ook echt niet kwijt. Ik hoop dat ze over een tijdje toch verliefd op mij kan worden. Moet ik dit tegen haar zeggen? Of jaag ik haar dan alleen maar verder van mij af? Moet ik wachten wat de toekomst ons gaat brengen? Vriendinnen hebben allemaal een ander antwoord en heb geen idee welke ik moet volgen. Hoop zo dat jij misschien een antwoord hebt.

Alvast bedankt. Groetjes O.”


Mijn antwoord op deze vraag vind je in het ledendomein van Zij Aan Zij. In mijn relatierubriek ‘Roos weet raad’ kijk ik met je mee en beantwoord ik jouw vraag. Geen onderwerp is me te gek; van leeftijdsverschillen tot BDSM, van hechtingsproblemen tot alledaags gekibbel, van consentkwesties tot open relaties, alles wat te maken heeft met relaties kun je bij me kwijt. Wil jij jouw kwestie aan me voorleggen? Log dan in bij Zij Aan Zij en mail me!